background-header

Geschiedenis Lampengrossier

Lampengrossier is een familieverhaal dat begon met mijn vader, Ton van de Ven senior.

2012

In 2011 werd hij Bosma's distributeur in Nederland. Na een carrière van meer dan 50 jaar in de automotive-sector, begon hij op 68-jarige leeftijd met online verkopen van lampen en attributen via zijn webshop Lampengrossier.nl. Het online bedrijf groeide snel en ik, Ton van de Ven jr, was op de achtergrond actief bezig met het onderhoud van de webshop en de promotie via social media.  

2015

Mede door het succes van Lampengrossier stimuleerde Ton van de Ven sr mijn broer, Bob van de Ven, om in 2015 een ​​online webshop te bouwen op basis van dezelfde formule, maar dan voor Frankrijk. Een online groothandel met verschillende prijzen voor professionals en particulieren: Pharos-Boutique.fr

2018

Dankzij Ton van de Ven sr. herkent de automotive sector in Nederland maar ook internationaal binnen enkele jaren het merk Bosma om zijn hoogwaardige lampen. Er is een waardevolle samenwerking ontstaan tussen Lampengrossier en Bosma.
Inmiddels heb ik de missie overgenomen die mijn vader in Nederland begon: in 2018 heb ik de webshop overgenomen en zou mijn vader mij gaan ondersteunen met het verder uitbouwen van het bedrijf.

2020

Helaas heeft dit maar kort mogen duren want mijn vader overleed onverwacht op 2 februari 2020, een maand voor dat wij zouden verhuizen naar het nieuwe magazijn aan de Kraaivenstraat in Tilburg. In dit jaar zijn wij ook de samenwerking aangegaan met Emixion en begonnen met de bouw van een compleet nieuwe webshop.

2021

Tot mijn verbazing bleek het magazijn aan de Kraaivenstraat al snel te klein waardoor wij in 2021 wederom zijn verhuisd. Dit keer naar een eigen pand met kantoor en magazijn waar wij verwachten de komende jaren door te kunnen bouwen aan het succes van Lampengrossier! 

2022

Momenteel zijn we bezig met de internationalisering van Lampengrossier en op 30 Maart 2022 is de nieuwe webshop live via Lampengrossier.com.

Contact opnemen

Neem contact op om kennis te maken met de specialisten van Lampengrossier, Wij helpen je graag verder!
Neem contact op